How to Point a Domain to Blogger
Metoda më efektive për të shtuar një domein në Blogger.
Blogger është një vegël falas blogg , shpërndarëse nga Google që përdoret zakonisht për krijimin e blogut. Platform, ditarët në internet  nga Google në një nënfushë të blogspot.com (për shembull: www.theinj3ct0r.blogspot.com). Pavarësisht, ata në të njëjtën mënyrë mund të inkurajohen në një hapësirë ​​me porosi të regjistruar (si www.smarttlc.ml ose smartzonedaily.com ose tasterino1.tk).


  • Në këtë ushtrim mësimor, do të keni mundësinë e kuptimit se si të tregoni një bloger të rajonit. Testerino1.tk hapësirë ​​do të përdoret për shembull

Çarë do të ju duhet???

Para se të filloni këtë udhëzues do t'ju kërkohet të shkoni me:

Një llogari Blogger.

Një hapësirë ​​utilitare.

Qasja te një menaxher DNS (fokusi i regjistrimit në hapësirën e ofruesit / inkurajuesit tuaj / në regjistrimin e hapësirës mund të shkojë pas ndihmës).

Faza 1 - Përfshirë 2 regjistrime CNAME

Settings-> Publishing -> +Setup a 3rd party URL for your blog section.Emri i hapësirës duhet të futet në këtë konfigurim: www.testerino1.tk.

Duke filluar atje, do të shfaqet një ekran me regjistrimet e kërkuara CNAME.Këto regjistrime mund të përfshihen duke përdorur çdo korrigjues të dokumenteve DNS. Në të njëjtën mënyrë, mund të arrihet për ndihmë furnizuesi / qendra juaj për regjistrimin e hapësirës. Në këtë shembull të dhënë , do të përdoret Redaktori i Zonës së Avancuar të cPanel ndermjet blogger dhe freenom.

Në vazhdën e përfshirjes së regjistrave, ruani cilësimet në rekordin tuaj Blogger dhe lejoni deri në 24 orë që cilësimet DNS të shkaktohen plotësisht.

Faza 2 (Opsionale) - Përfshirë katër rekorde A ose zënie në www

Një zhvillim opsional përfshinë të dhënat 4 A. Kështu, edhe lloji www dhe jo-www i faqes tuaj do të grumbullonin blogun. Nëse e kaloni këtë lëvizje, vizitorët që largohen nga "www" do të shohin një faqe bungle ose një sit tjetër (në varësi të rekordit tuaj aktual A).

Për të shmangur atë, duhet të bëhen regjistrime për këto adresa IP:

            216.239.32.21

            216.239.34.21

            216.239.36.21

            216.239.38.21Këto regjistrime në të njëjtën mënyrë mund të zgjasin 24 orë për tu shumuar plotësisht. Nga dhe nga të dy www.example.com dhe shembull.com do të hapni blogun tuaj.

Pastaj përsëri, është e mundur që të ridrejtoni vizitorët nga lloji jo në www në blogun tuaj, në atë mënyrë që regjistrimet A nuk do të kërkoheshin. Mund të bëhet pasi të ruhen cilësimet e zonës tuaj duke shtypur butonin Ndrysho në Cilësimet e Bloggerit.

fund

Në këtë udhëzues të shkurtër, ne kemi kuptuar se si të tregojmë një bloger të zonës. Në të njëjtën mënyrë, çelësi është të jesh tolerant, pasi përhapja e DNS mund të zgjasë deri në 24 orë. Nëse blogu deri tani nuk është i perceptueshëm në territorin tuaj, provoni të vini në ofruesin tuaj inkurajues / regjistruesin e hapësirës për të parë nëse regjistrimet janë strukturuar me sukses.

Comments

Popular posts from this blog

How to Recover Deleted Photos From iTunes Backup?

How to Verification Facebook Domain.

How to unblock Domain / Website URL on Facebook!